Het vak van orthodontie assistent(e) leren?

Lijkt het je leuk om orthodontie-assistent(e) te worden, maar heb je hier nog geen achtergrond in?
Lees hieronder dan verder, zodat je beeld krijgt bij de mogelijkheden.

Wat doe je als orthodontie assistent(e)?

Als orthodontie assistent(e) begeleid en informeer je patiënten en verzorg je orthodontische behandelingen. Je voert zelfstandig gedelegeerde behandelingen uit zoals het plaatsen en verwijderen van beugels, het vervangen van draden en het maken van 3D scans. Je verhelpt pijnklachten en zorgt dat de behandelingen soepel verlopen.

Dit betekent onder meer dat je bekijkt welke behandelingen plaats zullen vinden, dat je controleert of alles hiervoor aanwezig is en zorg draagt voor de werkplek en het juiste instrumentarium. Daarnaast zorg je voor administratieve verwerking van behandelingen in de computer.

Je werkt binnen een team en zorgt er samen voor dat de praktijk soepel loopt en mensen met een (mooiere) glimlach naar buiten gaan.

Is het iets voor mij?

Om een goede orthodontie assistent(e) te zijn, zijn een aantal zaken van belang. Het beeld van een ideale orthodontie assistent(e) is als volgt:

Aangezien je secuur moet kunnen werken op een relatief klein oppervlak, is een goede fijne motoriek en het hebben van oog voor detail wenselijk. Een ander zeer belangrijk deel van je werk gaat er om dat je het bezoek aan onze praktijk zo prettig mogelijk laat verlopen. Rust kunnen bewaren, overzicht kunnen houden en klantvriendelijk zijn horen daar uiteraard bij. Daarnaast is het belangrijk dat je het leuk vindt om met jongeren te werken en dat je je goed kunt inleven in volwassenen die ervoor kiezen om een orthodontische behandeling te ondergaan.

Werk je graag zelfstandigheid en heb je ook team spirit? En kun je leren en functioneren op (minimaal) MBO-niveau? Dan is dit vak misschien iets voor jou!

Kandidaten waar wij aan denken hebben bijvoorbeeld een achtergrond in de zorg, de cosmetische branche, goud/zilversmederij.

Opleiding

Als startende orthodontie-assistent(e) krijg je van ons een praktijkgerichte opleiding op maat. We leren je graag zelf de kneepjes van het vak. Een flexibele houding en beschikbaarheid van minimaal drie dagen is een must.

Stuur je cv en onderbouwd verhaal waarom jij denkt dat je aan de gestelde competenties voldoet naar sollicitatie@keldermanorthodontie.nl

Licenties

Kelderman Orthodontie Zeist is officieel licentiehouder van:

Kwaliteit waarborgen

Kelderman Orthodontie Zeist is ISO 9001 gecertificeerd en streeft naar de beste kwaliteit voor haar patiënten en werkt continu aan verbeteringen in zowel organisatie en behandelings technische resultaten.

  • Alle orthodontisten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de beroepsgroep ( NVVO)
  • Alle ortho-assistenten zijn gediplomeerd, nemen deel aan nascholings-activiteiten en worden regelmatig gemonitord door interne en externe audits.